Komend weekend staat na drie jaar ons eigen Kom es Kieken weer op de planken in het Dorpshuus met de voorstelling 'de Roddeltante'. 't Dorpshuus is al enige tijd in het bezit van een mobiele ringleiding. Dit is een systeem waardoor mensen die slechthorend zijn het geluid via microfoons die gebruikt worden bij de voorstelling, rechtstreeks naar hun hoorapparaat stuurt. Hierdoor valt ruis en omgevingsgeluid weg en is datgene dat gezegd wordt beter te verstaan.

In samenwerking met de licht en geluidploeg van het Dorpshuus gaan we dit weekend de apparatuur voor het eerst gaan gebruiken, nadat een andere unit ook al gebruikt was in het stembureau twee weken geleden.

Bent u slechthorend en heeft u een hoortoestel (met de mogelijkheid om deze op de zogenaamde ringleidingstand te zetten) dan kunt u zich bij binnenkomst melden en zullen wij u voorzien en ondersteunen om de apparatuur te kunnen gebruiken. U krijgt hiervoor van ons een klein kastje die u om uw nek kunt hangen, of aan uw kleding vast kunt maken.

Ook als u geen hoortoestel draagt, maar wel slechter kunt verstaan, kunt u gebruik maken van deze techniek. U krijgt dan een zelfde kastje met daarbij een koptelefoon die daarop aangesloten wordt.

Op deze manier kan iedereen genieten  van de mooie voorstelling. Dus: Kom es Kieken en heuren!Afbeelding van WhatsApp op 2023 03 24 om 16.43.23