Vrijheid……..we wisten het al maar het is het afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden, het is maar beperkt maakbaar. Herdenken en vieren in vrijheid. Het is kwetsbaar, een virus kan zomaar tenminste een jaar lang, roet in het eten gooien.
We hadden gehoopt in grote getale weer te kunnen herdenken zoals u van ons gewend bent, een herdenkingsviering in de kerk, tamboers en vlaggen hijsen, kranslegging en de 2 minuten stilte. Stilstaan bij wat er is gebeurd, in het verleden en ook het heden.
Al onze mooie plannen van het “Vrijheidsontbijt” kunnen ook dit jaar op de plank blijven liggen, helaas. Maar we weten allemaal waarom dit niet kan. Laten we voorruit kijken en hopen dat we het in 2022 kunnen uitvoeren en we dan weer met zijn allen kunnen vieren.
We zullen het niet zomaar voorbij laten gaan, we herdenken thuis, zijn twee minuten stil en staan stil bij onze vrijheid en welke offers daarvoor zijn gebracht…..
Opdat we nooit vergeten.

Wat verwachten we van U…….

Dat u thuis blijft……… en van daaruit met ons mee herdenkt, vanaf 19.55 uur kunt u de livestream (https://www.youtube.com/watch?v=1teBX_CXLnM) via de Dorpssite aanzetten en mocht u willen kunt u vanaf 20.15 uur evt. uw eigen bloemen brengen bij het monument.


Wel vragen we u om op 4 mei de vlag halfstok te hangen, dit mag ook dit jaar van zonsopgang tot zonsondergang. Op 5 mei mag de vlag dan in de top.

Het 4-mei comite,
Nelleke Wissing, Diane Kock en Gert Vonk

Laten we stil zijn op deze dag
Stil
Als voor de storm
Slechts 2 minuten van je tijd
Laten we stil zijn met immens ontzag
Stil
Doodstil…..voor hen die vielen voor onze vrijheid