Jarenlang werd de collecte van het MS Fonds gecoördineerd door Els Versleijen die zelf ook een dochter heeft die aan deze ziekte lijdt. Het stokje wordt overgenomen door Lars van Mulligen (Hoofdstraat 23). Ook hij kent MS van behoorlijk dichtbij; een collega heeft een ernstige vorm van MS.

Aangezien er helaas nog niet voldoende collectanten zijn voor dit jaar, zijn we naarstig op zoek naar mensen die in de week van 28 juni t/m 3 juli 2021 een uurtje of zo willen collecteren in ons eigen Varsselder–Veldhunten. Behalve geld ophalen, kunt u mensen ook aanbieden om elektronisch geld over te maken naar het MS Fonds.

Misschien wel aardig om te doen, maar wat doet een collectant eigenlijk?            

Een collectant heeft een aantal taken.

  • Het ophalen van uw officiële collectantenbewijs, uiteraard de collectebus (en kaartjes met informatie voor elektronisch doneren) bij de collectecoördinator.
  • Tijdens de collecteweek: collecteren! Loop wanneer het uzelf uitkomt langs de huizen in de straat/straten die je hebt afgesproken met jouw collectecoördinator.
  • Lever de collectebus weer in bij de collectecoördinator en tel samen (maar uiteraard veilig) hoeveel geld je opgehaald hebt.

Als u nu bereid bent om een klein stukje van uw dierbare tijd te besteden aan dit goede doel, stuur dan een SMS of appje naar 06-38450279 of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer en/of emailadres, dan neem ik z.s.m. contact met u op.

Wat is dat nu, MS?

Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Er is nog geen oplossing voor de ziekte MS. Onderzoekers weten niet hoe de ziekte ontstaat en hoe MS te genezen is. Onderzoek is dus hard nodig en elke bijdrage, klein of groot, helpt hierbij.

De MS collecteweek is, zoals gezegd, van 28 juni tot en met 3 juli 2021.

Nationaal MS Fonds logo