Beste inwoners van Varsselder en Veldhunten,

4 en 5 mei staan elk jaar op de agenda, ook in Varsselder-Veldhunten. Op 4 mei is onze traditionele dodenherdenking om zo onze bevrijders te eren en de slachtoffers te herdenken.

Op 5 mei staat er eigenlijk in Varsselder niet iets speciaals op de planning. Men sluit zich aan bij de landelijke acties of viert Bevrijdingsdag op eigen wijze. Alle keuzes zijn goed.
Dit jaar heeft het 4-mei-comité iets georganiseerd waarvan we hopen dat iedereen dat op zijn of haar kalender zet.
Bij goed weer gaan we op 5 mei van 9.30 uur tot ongeveer 10.30 uur met een gezamenlijk ontbijt van start. De tafels zullen gedekt klaar staan op de mooie nieuwe Hoofdstraat. Hoe langer de tafel, des te mooier.

Samen vieren dat je al 75 jaar zo in vrijheid leeft, dat je zelfs op straat kunt tafelen.
Stilstaan bij al de jaren en de plaatsen in de wereld waar dit niet kan.
Het belooft een mooi evenement te worden, maar hoe gaat het in zijn werk?
Per buurt of straat is er 1 contactpersoon die probeert om zoveel mogelijk inwoners aan tafel te krijgen.
Met de hulp van diverse sponsoren hopen we de meeste ingrediënten voor het ontbijt geregeld te krijgen. Verder heeft het 4-mei-comité altijd haar bescheiden inkomsten door subsidies en geld vanuit bardiensten.

Wat vragen we van u:
Bespreek dit plan alvast thuis en geef het een plekje in de agenda. U kunt onze maaltijd ook vinden op de site van 5mei/bevrijdingsmaaltijden
In maart komen de contactpersonen bij u langs om hopelijk veel deelnemers op papier te krijgen. Met deze contactpersonen wordt gekeken wat er verder moet gebeuren.

Wij hebben er zin in en wij hopen u ook!

Met vriendelijke groetjes,

Het 4-mei-comité
Diane Kock, Gert Vonk, Nelleke Wissing